zaterdag 12 januari 2013

Wimperextensions lengte & dikte

Wimperextensions zijn te verkrijgen in verschillende lengtes en diktes. Bij iemand die al lange wimpers van zichzelf heeft is het mooi om ook de langste wimperextensions te gebruiken. Je zult dan minder opmerken dat er wimperextensions op zitten. De dikte van de wimperextensions zorgt ervoor dat je wimpers voller en zwarter lijken. Hieronder heb ik de meest voorkomende curls weergegeven. Voor iemand die een wat boller oog heeft is het bijvoorbeeld mooier om een D-curl te gebruiken. Bij iemand waarvan de ogen meer naar binnen liggen is het weer mooi om een J-curl te plaatsen. Een salon zal ook eerst gaan bekijken hoe de vorm van jou oog is en hoe jou eigen wimpers zijn, om zo de beste curl uit te kiezen.

 
Curl type:
 
J-curl komt het meest overeen met natuurlijke wimpers, het creëert een natuurlijk resultaat
 

B-curl ziet eruit alsof je wimpers gekruld zijn met een wimperkrultang
 

C-curl is een zachte krul met een vrij natuurlijk verloop, de meest gebruikte krul
 

D-curl is de meest scherpe krul en creëert een excentrieke en volle uitstraling
 
 
L-curl wimpers hebben een groter hechtingsoppervlak en daardoor iets meer stevigheid
 
 
 
Lengtes van wimperextensions:
 
Wimperextensions zijn eigenlijk in 3 categorieën lengtes onder te verdelen. Voor in de ooghoek worden vaak lengte 6 t/m 8 mm gebruikt. De meest voorkomende lengtes zijn echter 9 t/m 12 mm, hiermee wordt vooral het middelste gedeelte van alle wimpers gevuld. Lengte 13 t/m 20 mm worden met name gebruikt voor het creëren van een echte glamour look.
 
Diktes van wimperextensions:
 
De dikte van een natuurlijk wimperhaartje is gewoonlijk 0,07 tot 0,08mm. Wimperextensions bestaan in dikte 0,10 – 0,15 – 0,20 – 0,25 – 0,30 mm. In Europa worden 0,15 en 0,20mm het meest gebruikt. In Azië daarentegen zijn wimperextension van 0,10 en 0,15 het meest populair.

 



6 opmerkingen: